Ik ben zo’n moeder die TAG

Heel veel mama bloggers gingen mij al voor. De ‘Ik ben zo’n moeder die” TAG, verzonnen door Mar-Joja. Een TAG waarin iedereen deelt hoe heerlijk imperfect ze zijn. Als moeder en als mens. Want zeg nou zelf, niemand is perfect, toch. Vandaag mijn rijtje van 10 ‘bekentenissen’.

Ik ben zo’n moeder die

  1. Een hekel heeft aan huishouden. Ik zal nooit een poetsmiep worden, en doe eigenlijk alleen het hoognodige. Ik heb ook altijd twee volle wasmanden; eentje met vuile kleding en eentje met schone, nog op te vouwen kleding. En een grote bak vol enkele sokken die ooit nooit uitgezocht worden.

2. Haar kinderen heel veel schermtijd (tv/pc/tablet) geeft. Papa is een ICTer en gamer, en zit vaak achter de pc. Ikzelf zit ook vaak met een scherm (tv/netflix/blog/etc.) Waarom zouden mijn kinderen dit dan niet mogen? Begrijp me niet verkeerd. Ze mogen niet onbeperkt schermtijd. Ik zorg er voor dat ze wel altijd genoeg beweging krijgen, en als het even kan ook lekker naar buiten gaan. Als ik merk dat ze moe/lastig/overprikkeld raken, gaan de schermen uit. Maar ja, ze zitten meer dan gemiddeld achter een scherm.

3. Niet op school helpt. Hoewel ik (bijna) niet werk, meld ik me ook bijna nooit vrijwillig aan als begeleider o.i.d. op de school van mijn kinderen. Om de simpele reden dat ik er totaal van overprikkeld raak, zo’n groep kinderen die alle kanten op stuiteren. Ik voel me er soms nogal schuldig over, vooral omdat de moeders die wél helpen er vaak veel minder tijd voor hebben eigenlijk.

4. Gék word van de luiers. B is bijna vijf. En nog steeds niet zindelijk. Na bijna twee en een half jaar bezig te zijn met allerlei verschillende soorten zindelijkheidstrainingen, wordt ik er echt gek van. Ik weet dat mijn manneke er niets aan kan doen, dat het met kleine stapjes vooruit gaat, en dat ik vooral positief moet blijven. Maar dat is soms ZO verdomde moeilijk….

5. Een hekel heeft aan zwemmen. Ik ben nooit zon fan geweest van zwemmen. Inmiddels voel ik me ook niet echt meer op m’n gemak in zwemkleding. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de stress van twee kinderen omkleden in een veel te klein, benauwd kleedhokje. Mijn kinderen daarentegen, en vooral de oudste, vinden zwemmen echt helemaal geweldig… Alles voor m’n kinderen, dus ik ga wel mee. Maar als het ff kan, stel ik toch een ander uitje voor.

6. Die alles vergeet. Gymtassen, drinkbekers, ouderavonden, verkleedfeesten. You name it, en ik ben het vast wel eens een keer vergeten. Vlak voor de kerstvakantie zelfs drie (!) keer achter elkaar de gymtas thuis laten liggen…. Gevalletje zwangerschapsdementie wat nooit helemaal over is gegaan….

7. Haar kinderen niet elke dag laat douchen. Vroeger was het bij mij thuis heel normaal om maar 1x per week te douchen. Dat vind ik zelf inmiddels wat overdreven. Maar elke dag gaan we nog steeds niet. 2 of 3x per week is gemiddeld. En dan vaak ook alleen met water, want teveel zeep e.d. is niet echt goed voor tere kinderhuidjes.

8. Bijna nooit gaat fietsen met de kinderen. Hier in het dorp is heel veel op loopafstand. Voor de rest gebruiken we de auto. Het komt er gewoon niet van. De oudste heeft pas afgelopen zomer leren fietsen zonder zijwieltjes. De jongste van bijna vijf gebruikt eigenlijk nog het liefst zijn loopfiets….

9. Blij is als de kinderen op bed liggen.  Het zijn schatjes, maar elke jongensmoeder weet het; ze kunnen ook héél veel lawaai maken. En héél druk zijn. En de avondroutine is ook niet altijd even makkelijk. Dus ja, als ze dan eindelijk liggen te slapen slaak ik wel eens een zucht van verlichting.

10. Heel veel van haar kinderen houd. Niemand is perfect, ook ik niet. Maar ik houd ontzettend veel van mijn kinderen. En ik wil gewoon het beste voor ze, dat ze kunnen opgroeien tot gelukkige mannen *wat gek om dat zo te zeggen, mijn jochies zijn geen mannen 😉

 

Als jij hem nog niet hebt ingevuld, vul hem dan vooral in als je t leuk vind. Vergeet dan niet de bedenkster te vermelden.  (al denk ik dat echt iedereen hem al gehad heeft)

1 Comment

  1. De sokkenbak is bij mij nu leeg, mijn zoontje vindt het leuk om twee verschillende sokken te dragen, tadaa een enkele sok zou me bij hem niet meer opvallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge