10x 1 april grappen voor ouders

1 april grappen

Morgen is het weer zover, dé dag voor grapjassen en lolbroeken. Welke grap haal jij uit op 1 april? Of ben jij meestal degene die in de zeik genomen wordt?

Hier een aantal leuke, onschuldige geintjes die je deze dag met je kind(eren) kunt uithalen:

 

10x leuk

1. Pak druiven in in van die mooie glimmende chocolade ei papiertjes. Een stuk of 20 in een zak doen en zeggen dat de kinderen zoveel mogen snoepen als ze willen!

paasei

2. Knip spinnen en ander ongedierte uit zwart papier en leg ze op.. ontbijtbordjes, kussen, stapeltje schone kleren…

3. Heeft je kind al een eigen telefoon? Geef hem/haar dan eens een rinkelend cadeautje. Een geschenkje krijgen is altijd leuk, maar niet als het je eigen smartphone blijkt te zijn… ingepakt in dikke lagen krantenpapier. Om er een schepje bovenop te doen, bel je voortdurend naar je huisgenoot zodat de telefoon maar blijft rinkelen. Die probeert dan wanhopig de smartphone te bevrijden uit zijn papieren gevangenis.

4. Plak googley eyes op vanalles. Op een pak melk, op de wc rol, op de lunchtrommel. Overal waar je kan bedenken wordt je aangestaard door gekke wezentjes. Dat is niet alleen grappig, maar het ziet er nog eens schattig uit ook!

5. Naai een paar sokken van je kind dicht met een paar steekjes. Verwarring gegarandeerd!

sokken met gat

6.Verander de instellingen van hun muis of trackpad. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat cursor naar links gaat als je hem naar rechts beweegt! Of de instellingen van het beeldscherm, je kunt alles letterlijk op zijn kop zetten.

7. Vul een glas met rood gekleurde gelatine en zet deze een paar uur in de ijskast. Doe er een rietje in als het is opgestijfd en geef je kind een lekker glaasje limonade.

8. Vul de neuzen van de schoenen van je kind op met wat toiletpapier. “Wat zeg je; zijn je schoenen opeens te klein? 1 april!”

9. Zeg tegen je kinderen dat vandaag tussen (bijvoorbeeld) 15.00 en 16.00 de satelliet van Google Earth boven jullie woonplaats hangt en dat ze, als ze languit in de tuin op de grond gaan liggen, binnenkort te zien zijn op internet. Noem geen exacte tijd, hoe langer ze op de grond liggen hoe groter de grap….

google eye

10. We sluiten af met een “klapper”. Laten we eerlijk zijn; elk kind vindt scheetjes grappig. Niet voor niets is een schetenkussen bij kinderen al jaren een succes. Kopen dus! Eerst verras je je kind ermee en die heeft er vervolgens de rest van de dag vast nog veel plezier van!

 

Nog meer inspiratie nodig? Kijk eens of je deze 1 april bingokaart vol kunt krijgen.

 

Lees ook eens: Fortnite traktatie voor stoere jongens

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge