Boekentips voor kinderen die niet van lezen houden

Tijdens de kinderboekenweek plaats ik meerdere blogs in het thema kinderen en boeken. Vandaag een lijstje met boekentips voor jongens (en meiden) die niet van lezen houden.

Moeilijke lezers

Zelf was ik vroeger een extra boekenwurm. Het meeste van mijn vrije tijd zat ik met mijn neus in de boeken. Hoe anders is het met mijn jongens. Die lijken meer op papa, en zijn het liefst elke vrije minuut aan het gamen. Dat mag helaas niet, dus doen ze ook nog wel eens een boek open. Maar het zijn kieskeurige lezers. Dikke pillen met bladzijdes vol tekst laten ze links liggen. Ook al is J al 10, hij wil het liefst zo veel mogelijk kleur en plaatjes in een boek. Zoon twee is precies zo. Daarom kost het nog best wel wat moeite om boeken te vinden die ze leuk vinden. Maar er zijn gelukkig een aantal boeken(series) die wel gewaardeerd worden:

 

Piraat blunderbaard   – 

Een grappig avontuur van de slechtste, klunzigste piraat ter wereld. Alle slechte piratendingen die blunderbaard uitvindt, mislukken hopeloos. Komt het ooit nog goed met dit kuffelbare piraatje?

 

 

 

Echte duiven

Een boekenserie van inmiddels 5 delen, over de stoerste duiven van de stad. In elk deel een nieuw avontuur van deze vliegende boevenvangers.

Dogman

Een soort van stripboek, maar dan anders. De humoristische verhalen gaan over een half man / half hond politieagent. Vol met actie, humor en avontuur.

Het Bamboemeisje 

Een beetje een vreemde eend in dit lijstje. Een oosters verhaal over een meisje dat haar ouders op de bamboeplantage niet wil verlaten. Echt heel anders dan de rest van deze lijst, en daarom zeker het lezen waard.

 

 

 

Leven van een loser

Een van de populairste graphic novel series voor kinderen. De hoofdpersoon Bram vertelt op humoristische wijze, en met veel illustraties, over zijn leven als brugklasser.

Dolfje Weerwolfje

De bekendste kinderboekenserie van nederlands beste griezelboekschrijver Paul van Loon. Het leuke aan de dolfje weerwolfje boeken is dat het heel herkenbaar is (hij is eigenlijk gewoon een jongetje zoals iedereen) en nét spannend genoeg om niet echt eng te zijn.

 

Oma Knetter

Inmiddels drie boeken vol met de avonturen van de gekste oma van het land, en haar kleindochter Jet.

 

 

 

Ook interessant: Kinderboekenweek 2018 – vriendschap

 

Dit zijn op dit moment de favorieten van mijn jongens van 10 en 8 jaar. Heb jij ook nog leuke tips voor boeken voor moeilijke lezers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge