Goedkope manieren om aan kinderboeken te komen

Goedkope Kinderboeken

Lezen is een dure hobby. Wekelijks €20 euro voor een boek neertellen is zeker niet voor iedereen weggelegd. Helaas zijn ook kinderboeken aardig aan de prijs, zeker de populaire series. Maar toch wil je als ouder graag een verzameling leuke boeken aanleggen voor je kind. Dit zijn mijn favoriete manieren om goedkope kinderboeken te vinden:

kinderboeken
foto: pixabay.com

Low Budget winkels

Natuurlijk is er Boekenvoordeel.nl , wat er om bekend staat leuke boeken voor een klein prijsje te hebben. Maar zie andere winkels niet over het hoofd. Zo kan ik voor prentenboeken heel goed slagen bij de action, en ook bij SoLow, BigBazaar en Zeeman kan je soms leuke boeken vinden.

Folders van grote ketens

Ik kijk altijd alle folders door, en dan vooral voor de non-food aanbiedingen. Dirk, Kruidvat, Trekpleister en Aldi zijn allemaal winkels die regelmatig aanbiedingen hebben op kinderboeken. Het zijn vaak niet de nieuwste titels, of de bekendste boeken. Maar toch is het zeker de moeite waard om leuke koopjes te vinden.

 

Geef een (prenten)boek cadeau

Één keer per jaar is er een hele goedkope actie. Geefeenboekcadeau.nl en Geefeenprentenboekcadeau.nl . Elk jaar worden er twee boeken geselecteerd, die tijdelijk voor een héél klein prijsje te koop zijn. Dit jaar was voor oudere kinderen “De brief voor de koning”van Tonke Dragt voor €3,50 te koop, en voor de kleintjes was er “Max en de Maximonsters” voor €2,50.  Geefeenboekcadeau is jaarlijks in april , de prentenboekenactie twee maanden later in juni.

 

Ook Interessant: Vijf favoriete prentenboeken

 

De kringloopwinkel

Een van mijn favoriete plekken om goedkope kinderboeken te vinden is de kringloopwinkel. Op Marktplaats of Facebook Marketplace verkopen mensen hun boeken soms voor pittige prijzen. Maar bij de kringloop vind je altijd koopjes. En het zijn echt niet alleen boeken van 50 jaar oud, of half kapotte zooi. Bij een kringloop moet je wel goed zoeken, maar er zijn zeker pareltjes te vinden!

 

De (mini)Bieb

De ouderwetse bibliotheek. Natuurlijk kun je er heen om zo veel kinderboeken als je wilt te lenen. En er loopt altijd deskundig personeel om je te helpen de leukste boeken te vinden. Maar weet je ook dat de meeste bibliotheken 1 of twee keer per jaar een “uitverkoop” hebben? Oudere boeken moeten plaatsmaken voor nieuwe voorraad, en worden voor kleine prijsjes van de hand gedaan. Vraag er maar eens naar bij je plaatselijke bieb.

En ken je ook de MiniBieb? Op steeds meer plekken in het land staan leuke kleine kastjes. Vaak bij mensen in de (voor)tuin of langs een druk wandelpad. In deze kastjes kan iedereen die dat wil zijn uitgelezen (kinder)boeken neerleggen, en er weer iets anders voor terugzetten. In de meeste kastjes vind je niet alleen boeken, maar ook andere gebruiksvoorwerpen en soms ook eten. Kijk hier eens of er zo’n kastje bij jou in de buurt is, of zet er zelf eentje neer!

 

Heb jij ook nog tips om goedkoop aan kinderboeken te komen? Laat een reactie achter, ik hoor graag van je!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge