Kinderboekenweek 2021

Vandaag is de start van de Kinderboekenweek 2021. Deze week ga ik een aantal artikelen plaatsen in het thema kinderboeken, met als eerste een klein beetje uitleg over de kinderboekenweek.

KINDERBOEKENWEEK: WORDEN WAT JE WIL

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Er zijn zoals elk jaar twee kinderboekenweek geschenken: een leesboek en een prentenboek:

 

TIRIL EN DE TOVERDRANK

Rond haar tiende verjaardag ontdekt Tiril dat ze iets heel bijzonders kan: van gedaante veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Om haar dorpsgenoten te overtuigen van de goedheid van koning Harald Haardos, onderneemt Tiril samen met haar vriend Thialfi een spannende reis op zoek naar een toverdrank die zelfs de eerste de beste schapenboer in staat stelt een klinkend heldendicht te maken. Tijdens haar reis door de onherbergzame wereld van de Joekels heeft ze haar gave al snel nodig.

Tiril en de Toverdrank krijg je deze week gratis bij besteding van minimaal €12,50 aan kinderboeken bij elke boekenwinkel of webshop.

 

 

DROMER

Aron is op weg van school naar huis. Hij piekert. In de klas hebben ze het gehad over wat iedereen worden wil. Maar hij weet het nog niet… Papa vertelt Aron dat er Denkers zijn, kinderen die nadenken het leukste vinden wat er bestaat. En dan zijn er Doeners, die kunnen geen moment stilzitten, die worden brandweerman, huizenbouwer, en dan heb je… Aron kijkt om zich heen, de takken, de wolken, de geluiden – alles verandert in één grote wonderlijke wereld.
En dan heb je de Dromers.

Dromer is tijdens de kinderboekenweek heel voordelig te koop bij alle deelnemende boekenwinkels.

 

Ook interessant: de boekjes van Mo’s Daughters, voor stoere meiden

Over de kinderboekenweek

Elk jaar is er in oktober anderhalve week waarin alle scholen, bibliotheken en boekenwinkels actief kinderen stimuleren om meer te lezen. Dit gebeurt door allerlei leuke activiteiten zoals boekenbeurzen theatershows en voorleesuurtjes.

Per jaar wordt er een thema gekozen, om de creativiteit en leeslust van kinderen aan te wakkeren. Dit jaar gaat het over beroepen. Enkele eerdere thema’s zijn bijvoorbeeld reizen, dieren en griezelen geweest.

Vooral veel scholen en bibliotheken doen actief mee aan de week, en organiseren veel activiteiten voor de kinderen. De school van mijn kinderen houdt bijvoorbeeld een boekenmarkt, waar de leerlingen voor kleine prijsjes boeken kunnen kopen en verkopen. En in de bibliotheek zijn deze week meerdere “meet-en-greets” met bijzondere beroepen gratis te bezoeken.

Hier kun je zoeken naar activiteiten bij jou in de buurt, of ga eens langs bij de plaatselijke bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge