Getest: Smyle tandpastatabs

Ongeveer 2 weken geleden ontving ik een proefpakketje met Smyle tandpasta tabs. Nu ik deze een tijdje heb gebruikt, is het tijd voor een review.

Smyle Tandpasta tabs

Wat zijn Smyle Tandpasta Tabs? Een nieuwe, milieuvriendelijke manier van tanden poetsen. “Normaal” zit tandpasta in een plastic tube, waar je nooit alles uit krijgt, en eigenlijk altijd teveel van gebruikt. Smyle tabs zijn zoals de naam al zegt tabletjes tandpasta, in een mooi glazen flesje. Op meerdere manieren zijn de Smyle tabs milieuvriendelijker:

  • Ze bevatten geen plastic. Niet in de verpakking, maar ook niet in de vorm van microplastic in de tandpasta
  • Ze bevatten geen schadelijke chemicaliën en schuimmiddelen
  • Ze zijn vegan
  • Ze zorgen voor minder verspillen door de handige portie-dosering

 

smyle tandpasta
Mijn proefpakketje kwam in een schattig blikje

Hoe gebruik je het?

Zoals je op de foto ziet zijn het heel kleine tabletjes. 1 tabletje is precies goed voor 1 keer tandenpoetsen. Je neem een tabletje in je mond, en kauwt het fijn. Dan maak je je tandenborstel een beetje nat, en vervolgens poets je je tanden zoals je gewend bent. Je kan de tabs gebruiken met zowel een handtandenborstel als een elektrische.

Ook interessant: Getest: zelf je haar kleuren met WeClolour

Wat vind ik er van?

Eerlijk is eerlijk, ik moet er echt heel erg aan wennen. Vooral de eerste paar keren moest ik nog uitvinden hoe fijn ik het tabletje moet maken voor ik ga poetsen. Mijn ervaring: hoe fijner hoe beter, anders houd je echt een korrelig gevoel in je mond.

Verder miste ik ook het schuimende van “normale” tandpasta. Ik weet wel dat het schuim niet hetgeen is dat schoonmaakt, maar als je altijd alleen maar schuimende tandpasta hebt gebruikt, is dit een hele omschakeling.

Een derde puntje is de smaak. De tabs hebben een lekkere frisse mint smaak, zoals je van tandpasta zou verwachten. Maar ik proef ook (heel erg licht) een bittere nasmaak. En dat is toch iets wat je niet wilt, een beetje vieze smaak in je mond na het tandenpoetsen…..

Conclusie

Ik vind het hele concept van tandpasta tabs en plasticvrij tandenpoetsen heel erg positief. Alles wat het gebruikt van plastic verminderd zouden we moeten toejuichen toch?

Maar in de praktijk blijkt het toch iets te zijn wat op dit moment niet bij mij past. Misschien ligt het aan mijn mindset, misschien is het dit specifieke merk wat een mindere ervaring geeft.

In ieder geval ga ik op dit moment niet door met het gebruik van tandpasta tabs. Ik heb nog een aantal tubes ouderwetse tandpasta in de kast staan. Als mijn voorraad bijna op is, ga ik nogmaals kijken naar alternatieven. En in de tussentijd blijf ik op andere manieren mijn steentje bijdragen om minder (plastic) afval te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge