Dingen die ik leerde van zijn eerste kinderfeestje

Wat een dag zeg. Pfft! Vandaag was dus de dag dat Jayson zijn eerste kinderfeestje gaf. Ik zeg een ding: ik ben blij dat het weer voorbij is. Heel vermoeiend. Maar ook een goeie leerschool voor de volgende keer. Dit leerde ik vandaag:

  1. Nodig niet teveel kinderen uit. Ik had 7 (hyperactieve) kleuters rondlopen, plus twee (overprikkelde) peuters. Wat een lawaaierige herriemakers! De helft aan kinderen had ook nog super leuk geweest.
  2. Plan niet elke minuut vol. Kinderen doen toch wel waar ze zelf zin in hebben.
  3. Besteed niet teveel tijd aan prachtige versieringen. De kleine gasten vinden de inhoud van de speelgoedkist van de jarige toch veeeel interessanter.
  4. Houd het kort. Een volledige zaterdagmiddag van half 2 tot 6 was iets teveel. (understatement)  Zowel voor mama en hulptante als de kinderen.
  5. Houd het weerbericht in de gaten, en pas je planning aan indien nodig. Ik stond met die berg kinderen voor het hek van een gesloten speeltuin. Blijkbaar vonden ze 30 graden te warm om in de volle zon op een hete glijbaan te spelen. Ben ik het eigenlijk wel mee eens….
  6. Heb een back-up plan. Een tweede keus aan activiteiten die je in geval van nood meteen kan toepassen. Wij moesten vandaag snel iets bedenken, wat het hele feestje eigenlijk nóg hectischer maakte.

Gelukkig hebben de kinderen zich wel goed vermaakt deze middag. En daar gaat het toch uiteindelijk om?

foto pixabay

 

#4van30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge