Goed voorbereid op vakantie: sluit een caravanverzekering af

Caravanverzekering

Het is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Als je op vakantie gaat, sluit je één of meerdere verzekeringen af. Een annuleringsverzekering, doorlopende reisverzekering of een pechhulp verzekering is voor niemand meer vreemd. Maar heb je ook gedacht om een caravanverzekering af te sluiten?

Met de caravan op vakantie

De afgelopen twee jaar is vakantie vieren in eigen land (mede door de reisbeperkingen) enorm populair geworden. Zowel jongeren, gezinnen en ouderen kiezen hierbij graag voor een caravan-vakantie. Het aantal verkochte nieuwe en tweedehands caravans en campers is lange tijd niet zo hoog geweest als nu. Maar zijn al die caravans ook goed verzekerd?

 

Een noodzakelijke verzekering

Zolang je caravan aan de auto gekoppeld is, is deze meeverzekerd met de autoverzekering. Maar zodra je de caravan afkoppelt, is dat niet meer zo.  Als je dus op de camping te maken krijgt met iets als een inbraak, of stormschade, dan is je caravan op dat moment niet verzekerd. Denk bijvoorbeeld eens aan de gigantische hagelbuien die in Italië vaak voorkomen. Een caravan vol deuken, wie gaat de reparatie dan betalen?

 

De juiste caravanverzekering kiezen

Misschien heb je al jaren een caravan, misschien heb je er net een aangeschaft. Een goede verzekering is voor iedereen belangrijk. Maar hoe kies je nou een goede?

Dat gaat heel makkelijk via Caravanverzekering vergelijken. Het gebruik van de vergelijker is gratis, en binnen drie minuten weet je welke verzekering voor jouw situaties het beste is. Je vult een aantal gegevens in over je caravan, zoals bouwjaar en afmetingen. Vervolgens kun je je dekking wensen kiezen. Net als bij autoverzekeringen heb je de keus tussen basis, beperkt casco en All-risk. En met nog een klik krijg je een lijst met verzekeringen te zien die aan al jouw wensen voldoet. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is doorklikken naar de verzekering van je keuze om deze gemakkelijk online af te sluiten.

Met de juiste verzekering op zak, kun je met een veilig gevoel op weg. Fijne vakantie!

 

Lees ook: Bucketlistvakanties met kinderen

Foto’s: pixabay

8 Comments

  1. Wij hebben geen caravan maar wel een doorlopende reisverzekering. Waar we erg blij mee zijn.

  2. Ik ben nog nooit met de caravan op stap geweest. Ik herinner me wel, vele jaren geleden, dat vrienden een ongeval hebben gehad met de caravan. Gelukkig niet te erg. Dus ja, een goede verzekering is heel belangrijk!

  3. Joh, dat wist ik niet dat zodra de caravan losgekoppeld is, deze niet meer verzekerd is. Dank je wel voor de info

  4. Ben nog nooit met de caravan op vakantie geweest, maar wel belangrijk dat mensen bewust zijn van een aparte verzekering. Komt misschien in de toekomst nog ooit van pas.

  5. Ik zou graag eens één maand lang met een caravan door Europa willen trekken. Dan is een verzekering wel echt enorm belangrijk in deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge