5 tips voor goede verkoop op de vrijmarkt

Vrijmarkt

nederlandse vlag

Na twee sobere jaren kunnen we weer uitgebreid Koningsdag vieren. En daar hoort natuurlijk de vrijmarkt bij! Ook wij spreiden ons kleedje weer uit om de kasten te legen en de spaarpot te vullen. Ben jij ook team “verkopen-op-de-vrijmarkt”?  Vandaag deel ik een paar tips om met zo min mogelijk spullen weer naar huis te gaan.

1. Kom vroeg

In de meeste steden kun je vanaf 6 of 7 uur ’s ochtends een plekje uitzoeken, maar in sommige steden is het zelfs de avond van tevoren al mogelijk. Kijk goed wanneer het in jouw plaats start. Want hoe vroeger je komt, hoe beter het plekje dat je kunt uitzoeken. En ook de eerste koopjesjagers komen echt al vroeg langs je kleedje.

vrijmarkt

2. Locatie Locatie Locatie

Er zijn op heel veel plekken vrijmarkten op koningsdag. Behalve dat je vroeg moet komen om het beste plekje uit te zoeken, kan het ook veel uitmaken welke vrijmarkt te kiest. Bijvoorbeeld bij een drukke markt in het centrum van de stad zal je meer verkopen als bij het marktje in de buurtspeeltuin. Als het mogelijk is, kies altijd voor de vrijmarkt waar je het meeste publiek verwacht.

3. Presentatie

Gooi niet al je spulletjes zomaar willekeurig op je kleedje. Zorg vooral dat het overzichtelijk is. Niet te druk, alles een beetje verspreid en duidelijk zichtbaar. Probeer het ook een beetje te groeperen. Barbies bij Barbies, puzzels bij puzzels en knuffels bij knuffel. Zo is voor het langslopend publiek goed te zien wat je verkoopt.

Zorg ook dat je spulletjes er netjes uitziet. Maak ze een beetje schoon als het kan, al is het maar eventjes een stofdoekjes eroverheen. Want schone, nette spulletjes verkopen beter dan stoffige smoezelige spulletjes.

4. Kleine Prijsjes

Vrijwel iedereen die de vrijmarkt bezoekt, is op zoek naar koopjes. De leukste spullen voor een prikkie op de kop tikken, dat is wat de vrijmarkt voor veel mensen leuk maakt. Prijs jouw spullen ook met die instelling. Verwacht niet dat je de hoofdprijs krijgt, maar verkoop veel voor weinig. Zelf probeer ik alle dingen ik aanbied voor 5 euro of minder te verkopen. Maar dat is een persoonlijke keuze, ik neem gewoon niks mee wat meer waard is…..  Mijn instelling:  als ik 100x 1 euro verdien, heb ik net zoveel geld als 10x 10 euro. Maar mijn kast is wel een stuk leger!

muntgeld

5. Maak lol

Een verkoper die vriendelijk lacht, en gewoon plezier heeft in wat hij aan het doen is, is veel aantrekkelijker om van te kopen dan iemand die verveelt om zich heen kijkt. De chagerijnen loop je vast zelf ook liefst voorbij.

Geld verdienen is leuk, maar niet de hoofdzaak. Het is een feestdag! Vind je de verkoop saai worden? Pak gewoon je boeltje in en ga meedoen met andere activiteiten. Ga Genieten!

 

Ook interessant: Hosselen – extra geld verdienen.

Fijne koningsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge