Het leukste buitenspeelgoed voor tieners

Tieners en buitenspelen, dat is meestal niet zon populaire combi. Want we weten allemaal: de jeugd van tegenwoordig zit het liefst achter de computer te gamen. En natuurlijk mag dat ook gewoon, maar niet altijd. Ik zocht wat leuke items bij elkaar om jouw (pre)puber naar buiten te lokken.

 EzyRoller Pro

tiener ezyroller buitenspeelgoed

Een kruising tussen een fiets en een skelter. Door je voeten te bewegen kun je vooruit en sturen. De Ezyroller is er ook voor kleinere kinderen, maar deze Pro Versie is speciaal ontwikkeld voor kinderen en volwassen van 14+. Onder andere te koop bij Bol.com

 

Stuntstep

tiener step buitenspeelgoed

De rage van dit moment: de stuntstep. Lichtgewicht en stevig, met een stuur dat 360℃ draaibaar is, is het speciaal ontwikkeld om de coolste trucs mee te kunnen doen. Maak jumps en twists op straat, of ga er mee de skatebaan en halfpipe op. Iedereen kan het.

SUP Board

Heb je water in de buurt, zoals een sloot of meertje, dan is een SUPBoard ook een goeie tip om je puber naar buiten te krijgen. Je staat rechtop op een (opblaasbaar) board, en met een peddel beweeg je vooruit over het water. Het lijkt gemakkelijk, maar het is nog best een uitdaging om je evenwicht te houden. Met een complete startkit ben je in één keer klaar, en als je kiest voor een opblaasbaar board heeft ook weinig opbergruimte nodig.

Herbruikbare waterballonen

Ook tieners hebben verkoeling nodig. En wat is er nou leuker dan een waterballonnen gevecht? Gewone waterballonen mogen niet meer verkocht worden door de plasticwetgeving. Maar gelukkig zijn er deze herbruikbare alternatieve bollen. Doormiddel van een magnetische sluiting geeft deze variant net zulke leuke splashes als het origineel.

Waterpistool

Een waterpistool? Is dat niet iets voor kleine kinderen? Niet als je een electrisch, automatisch schietend waterpistool aanschaft! Zoals deze van  WaterBlast, met een krachtige straal en een bereik van wel 10 meter. Dat maakt een watergevecht meteen veel spannender!

Tafeltennis

Als je er de ruimte voor hebt, is een tafeltennistafel een leuk idee. Het geeft je puber een rede om zijn vrienden uit te nodigen, en tegelijk zijn ze lekker actief en competitief bezig.

Slee

Ook in de winter wil je je tiener natuurlijk naar buiten hebben. Op de zeldzame dagen dat er sneeuw ligt in Nederland, kun je perfect op pad met deze sneeuwslee. Deze Skidrifter combineert namelijk het comfort van de slee met het plezier van het skiën.  Hij is in hoogte verstelbaar, waardoor ook de moeilijkheidsgraad aangepast wordt.

Speurtocht

Het is niet echt speelgoed, maar verdient het wel om hier genoemd te worden. Op internet zijn er heel veel leuke en spannende speurtochten/escaperooms te vinden.  Zoals deze van Qula City Trails. Deze geweldige speurtochten kun je doen in een Nederlandse of Belgische stad naar keuze. Je bezoekt de leukste plekjes, lost raadsels op en doet grappige opdrachten. Alles op je smartphone, samen of in (kleine)teams.

 

Heb jij zelf nog tips om tieners en pubers naar buiten te krijgen? Deel ze dan in de comments!

 

Ook interessant: Cadeautips voor een 11-jarige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge