Persoonlijke challenge: vakantiegeld

Ons vakantiegeld is besteed aan het boeken van de vakantie. Maar tijdens de vakantie willen we natuurlijk ook wel leuke dingen doen. Daarom deze challenge

Onze vakantie is dit jaar anders dan anders. Want ook in de vakantie moet ik drie keer per week naar het ziekenhuis voor behandeling. Hoewel er genoeg mogelijkheden zijn om op andere locaties te dialyseren (ook in het buitenland), hebben wij dit jaar gekozen voor een vakantie dichtbij, zodat ik heen en weer kan pendelen naar mijn vaste dialyse centrum. En we gaan samen met mijn ouders, zodat de kinderen fijn op het vakantiepark kunnen blijven.

muntgeld

Vakantiegeld

Mijn doel is om de komende twee weken zoveel mogelijk extra geld bij elkaar te sprokkelen. Want het vakantiegeld wat we van de baas hebben gekregen is grotendeels opgegaan aan het boeken van het huisje. Het geld wat ik met deze challenge bij elkaar spaar, gaat gebruikt worden voor

– activiteiten

– uitstapjes

– uit eten

– andere leuke extraatjes

Ik heb geen exact bedrag wat ik wel bereiken. De uitgaven zullen worden aangepast aan het beschikbare budget. En gelukkig zijn er ook altijd wel (bijna) gratis dingen die we kunnen gaan doen.

Manieren om geld te verdienen

Normaal zou ik wat extra diensten draaien op mijn werk als ik extra geld nodig heb. Dat is op dit moment geen optie, dus moet ik op ziek naar andere manieren om mijn vakantiegeld te verdienen:

– zegelboekjes inwisselen.  Ik spaar koopzegels bij PLUS en AH. Bij de plus kom ik niet zo vaak meer, dus daar heb ik misschien 1 of 2 volle boekjes van. Dat gaat niet zo snel. Maar bij de ah doe ik mijn weekboodschappen, en dan gaat sparen snel. Ik hoop deze week mijn 3e boekje vol te krijgen.

– statiegeld apart inleveren. Ik kan het statiegeld inleveren bij de bezorger, dan wordt het met de bon verrekend. En dan merk ik er niks van. Als ik het statiegeld naar de winkel wegbreng,  heb ik lekker een paar euro contant in mn handen.

– verkoop op marktplaats. Soms gebruik ik marktplaats maanden niet, en soms heb ik een hele berg spullen tegelijk te koop staan. Dit lijkt me een goed moment om weer eens wat spullen weg te doen.

– verkoop via Vinted. Kleding verkoop ik tegenwoordig graag via vinted. Afgelopen week is de kinderbijslag gestort. Dus er zijn vast veel moeders op zoek naar leuke goedkope kinderkleding. En laat ik nou net een grote stapel hebben liggen die mijn jongens niet meer aan kunnen.

– affiliate marketing. Door te bloggen en actief te zijn om social media hoop ik dat er deze weken veel om mijn linkjes geklikt word. Misschien dat ik dan binnen de twee weken nog aan de uitbetalingsgrens kom.

– betaalde blogs. Ik heb al bijna een jaar geen betaalde blogs gedaan. Ik ben dan ook weinig actief geweest. Ik denk niet dat deze mogelijkheid me nu snel geld opleverd, ik moet eerst mij stats weer opbouwen.

– cashback. Sinds scoupy en woolsocks zijn samengegaan, is het makkelijker om cashback te verdienen. Ik koop minder van de speciale actieproducten, maar door mijn bankrekening te koppelen krijg ik cashback bij elke aankoop bij de aangesloten winkels.

– uitbetalen van potjes. Ik heb overal kleine spaarpotjes van acties en spaarprogramma’s waar ik aan mee doe. Bijvoorbeeld bij Euroclix (emails klikken) en Attapol ( enquêtes invullen). Als ik deze nu laat uitbetalen, is dat toch weer een paar tientjes in de vakantiepot.

Met al deze opties samen hoop ik toch wel op een paar honderd euro. Aan het eind van de challenge zal ik een update geven over hoeveel vakantiegeld ik bij elkaar gesprokkeld heb.

Gebruik jij nog andere manieren om je spaargeld snel aan te vullen. Deel ze dan in de comments! #sharingiscaring.

 

Ook Interessant: Vakantie bucketlist met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge