Keek op mijn week #1

Keek op mijn week

Een nieuwe, wekelijks terugkerende rubriek; Keek op mijn week. Een nogal duidelijke titel lijkt mij. Elke maandag plaats ik een leuk overzichtje van wat de afgelopen week.

Maandag 30 augustus

De eerste schooldag van het nieuwe jaar. Kind 1 naar groep 7, kind 2 naar groep 5. Cliché, maar wat worden ze snel groot. Twee bovenbouwers, en de oudste wordt al echt een puber. Heerlijk om te zien.

De eerste schoolweek verliep zoals gewoonlijk erg chaotisch. Ik ben nou eenmaal niet zo georganiseerd. Maandagochtend bleek dat de oudste dit jaar een agenda nodig zou hebben. Op woensdag bleken alle gymschoenen te klein en vrijdag was er een spatbord wat zomaar van de fiets viel.

Sportclubjes

Ook alle sporten begonnen weer deze week. Maandag kwamen we er iets te laat achter dat de tennis die dag al zou beginnen, dus de eerste les meteen gemist. Dinsdag voor de tweede les; paniek omdat de tennisschoenen niet meer pasten. Voor nood een paar oude sneakers gepakt, en snel nieuwe besteld voor de volgende les.

Op woensdagavond en zaterdag gaan beide jongens naar karate. Een paar weken voor de vakantie heeft de oudste net een nieuw pak gehad, en die was nu al zichtbaar kleiner dan in juli… Hoe snel groeien die kinderen?!

Op vrijdag voor zwemles gelukkig geen problemen met te kleine kleding, alleen maar een leskaart die weer opgeladen moest worden. Maar dat was voorzien, dus geen probleem.

Klusjes doen

Nadat ik afgelopen dinsdag mijn officiële laatste werkdag had, heb ik me vol goede moed op de huishoudelijke klusjes gestort. Vooral in de tuin en schuur zijn we flink bezig geweest. In een poging de jongens bij een schermpje weg te houden, hebben we ook hen ingeschakeld om te helpen. Het zwembad is inmiddels bijna opgeruimd, het onkruid grotendeels weg en de schuur dusdanig leeggehaald dat er donderdag een mannetje komt om de stapel zooi naar de milieu straat te brengen.

Ook leuk om te lezen: Het eerste jaar op de basisschool TAG

Uit eten

Als leuke afsluiter van de week gingen we uit eten met schoonmoeders. Zij is een aantal maanden geleden verhuisd, en wilde de chinees bij haar in de buurt eens proberen. Bij aankomst bleek het geen chinees, maar een japanner. En dat betekende dat schoonmoeder én mijn kinderen voor het eerst sushi gingen proberen.

Maar gelukkig was het een succes. Mede door het hoge high-tech gehalte van het restaurant. Er was veel keus, ook andere dingen dan sushi (zelfs gewoon patat en kipnuggets). Het bestellen van de gerechtjes ging per tablet, en de bestelling werd grotendeels door robots aan tafel gebracht. Vooral die robots vielen in de smaak bij de jongens. Het was leuk om te zien hoe die dingen door het restaurant zoefden. En er was haast ruzie over wie de gerechtjes mocht pakken en wie de robot mocht terugsturen naar de keuken.

 

Dit was de eerste keek op mijn week. Ik zal er voortaan op gaan letten dat ik meer foto’s ga maken.

En hoe was jouw week?

Liefs Wendy

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge