Kruidnootjes bakken met koopmans

Kruidnootjes

Sinterklaas is weer in Nederland. Vaste prik bij ons in huis tijdens de sinterklaasperiode is zelf kruidnootjes bakken. Zelfs nu allebei mn jongens wat ouder worden, en niet meer geloven in sinterklaas, vinden ze het nog steeds leuk om in de keuken te staan.

Kruidnootjes mix van Koopmans

Ik heb het heus wel geprobeerd. Zelf deeg maken voor kruidnootjes. Maar met twee heel jonge kinderen, een kleine keuken en een nerveuse moeder was dat gewoon geen succes. Daarom maak ik nu gewoon elk jaar gebruik van de kruidnootjes bakmix van Koopmans

kruidnootjes van koopmans

Weet je wat ik zo fijn vind aan deze mix? Je hoeft er zelf alleen nog maar water aan toe te voegen. En dat heb ik dus altijd in huis. (boter of eieren bijvoorbeeld niet altijd). Een zakje bakmix, een paar lepeltjes water, en lekker kneden. Binnen 5 minuten kun je de kruidnootjes in de oven hebben.

Volgens de verpakking moet je het deeg in rolletjes verdelen, en die dan in stukjes snijden. Dan krijg je de perfecte ronde kruidnoten. Maar het is natuurlijk veel leuker om zelf bolletjes en balletjes en frutseltjes te maken. Dat is de charme van zelfgebakken: dat het niet perfect is.

Ook interessant: Havermout-a-la-minuut

Na vijf minuutjes kneden, en 15 minuten in de oven, hadden wij weer heerlijk verse kruidnootjes. Die vielen in de smaak zoals je ziet. Ik vind ze zelf het allerlekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Jammie!

De kruidnoten bakmix van Koopmans is te koop bij de meeste supermarkten.

Bak jij zelf je kruidnoten? En gebruik je dan een mix, of maak je het helemaal zelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge