Met kinderen in de keuken: Danerolle Cinnamon Swirls

Cinnamon Swirls van Danerolles

Danerolle Cinnamon Swirls

Het nieuwste product van Danerolles zijn de Cinnamon Swirls; zachte zoete kaneelbroodjes.

Net als de bekende croissantjes om zelf te bakken, zit het in een kartonnen “blikje” , wat je moet los scheuren zodat het deeg er uit plopt. Met als toevoeging dat er onderin een zakje kaneelpoedermix zit. Het lijkt heel makkelijk te doen, en snel klaar.

Gebruik

De instructies op de verpakking zijn heel summier. Het bestaat uit een viertal plaatjes, met nauwelijks uitleg erbij. Het is dus een beetje uitvinden wat ze nou precies bedoelen. Later kwam ik erachter dat er op de website van Danerolles een kort instructiefilmpje staat. Dit maakt het ietsjes duidelijker, maar ook niet helemaal.

Het deeg in de koker is 1 lange lap. Precies hetzelfde kleverige deeg dat ook voor de andere Danerolles producten gebruikt wordt. Omdat ik maar een klein keukentje heb, leek het me handig om de lap in twee te snijden. Maar of dat echt handig was?

Zoals ik al dacht is het maken van de Cinnamon Swirls vrij makkelijk. Je rolt het deeg uit, je smeert het in met de kaneelprut, en dan rol je het weer op. Die dikke deegrol snij je vervolgens in 6 plakken, en die moeten een kwartiertje in de oven. Easy-peasy.

Met kinderen

De Cinnamon Swirls zijn makkelijk te maken, en ook voor kinderen goed te doen. Grotere kinderen kunnen het waarschijnlijk helemaal zelfstandig, maar iets jongere kinderen hebben er nog wel hulp bij nodig.

Het deeg is zacht en plakkerig, dat scheurt snel in kinderhandjes.  En om de kaneelsaus te maken, moet je een klontje boter smelten. Warme/hete boter is zeker een aandachtspuntje als je met kinderen aan het bakken bent.

Maar al met al een leuk kort projectje in de keuken, wat super leuk is om met je kinderen te bakken.

Ook interessant: Kruidnootjes bakken met Koopmans

Mijn fout?

De oplettende lezer heeft misschien al doorgehad wat ik zelf fout deed. Ik verdeelde het deeg in twee stukken. Pas bij het oprollen ontdekte ik dat dit dus gewoon niet de bedoeling was geweest. Want in plaats van 1 dikke rol deeg, had ik nu dus 2 kleintjes.

Nu had ik natuurlijk die twee stukken aan elkaar kunnen plakken, en hopen dat het in de oven een beetje normaal zo blijven zitten.  Maar ik koos ervoor om het zo te laten. In plaats van 6 grote Cinnamon Swirls had ik dus 11 kleintjes.

En eigenlijk was dat niet eens zo erg. Want nu waren het kleine, schattige bite-size swirls. Een lekker klein tussendoortje, goed geschikt voor kleine kindermondjes die niet zoveel op kunnen.

Cinnamon Swirls

Smaak

De smaak van de Cinnamon Swirls voldoet helemaal aan de verwachtingen. Zoals altijd is het deeg van Danerolles van goede kwaliteit, een beetje zoetig. Na het bakken is het zacht van binnen, en een beetje krokant aan de buitenkant.  Gecombineerd met de zoete smaak van het kaneelpapje, is het gewoon een goed geslaagd tussendoortje, en zeker voor herhaling vatbaar!

 

Ik kocht mijn verpakking bij de plus, maar  bij de jumbo zijn ze ook te krijgen.

 

10 Comments

  1. Ik dacht dat wij de gewone gewoon met kaneelsuiker hebben bestrooid, maar dat weet ik eigenlijk niet zeker

  2. Groot of klein als het maar lekker is dat is het belangrijkste

  3. Dat smaakt denk ik bijna hetzelfde. Dit was hetzelfde croissantdeeg, en het sausje was kaneelsuiker met boter.

  4. Ze zien er erg lekker uit! Ik heb volgens mij nog nooit een cinnamon roll op.

  5. Dit lijkt me heerlijk! En ook helemaal niet zo moeilijk om te maken. Ik ga er eens naar zoeken in de winkel.

  6. Had er nog niet over gehoord, maar lijkt me echt een lekkere traktatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge