Nieuwe categorie: Op weg naar financieel onafhankelijkheid

Geld verdienen via internet; dat klinkt nog steeds een beetje als het sprookje “slapend rijk worden”. Maar de waarheid is  dat het inmiddels heel goed mogelijk is om een goed inkomen te verdienen vanachter je computer.

Maar de term slapend rijk, die is niet van toepassing. Als je echt een noemenswaardig bedrag wilt verdienen, zal je er toch echt wat moeite in moeten steken.

Online Geld Verdienen

In deze nieuwe categorie blogs ga ik je meenemen in mijn ontdekkingsreis over online geld verdienen. Ik ga verschillende manieren uitproberen, en daar vervolgens een ervaringsverslagje en updates over schrijven. Is het veel werk, hoeveel levert het op, is het werkbaar op de lange termijn? Dat soort dingen.

Er zijn ontzettend veel manieren om geld te verdienen via internet. Veel ervan draaien om de verkoop van dingen: brocante, handgemaakte artikelen, digitale bestanden, foto’s. Of een dienst bieden, zoals bijles of virtueel assistent

Maar dan moet je dus wel dingen/diensten hebben die een ander wil hebben. Wat ik ook heel interessant vind om te gaan ontdekken is beleggen/investeren, en affiliate marketing. Met die tweede heb ik al een klein beetje ervaring via mijn blog, maar dat wil ik verder gaan uitbouwen. En voor beleggen/investeren heb je natuurlijk een (klein) startkapitaal nodig, dus dat zal ik eerst bij elkaar moeten sparen voordat ik me hierin kan gaan verdiepen.

En er zijn inmiddels heel veel mensen die goed geld verdienen via social media. Bijvoorbeeld de youtube -ster, het instamodel en de tiktok-famous. Influencers. Dit lijkt mij  de meest intensieve manier, omdat je natuurlijk continu nieuwe content moet maken en relevant  moet blijven. Ook twijfel ik of het voor mij wel haalbaar is, omdat ik niet graag voor de camera sta. Misschien enkel een stukje onzekerheid wat ik moet overwinnen, misschien een echte deal-breker voor deze vorm van online geld…

Financieel Onafhankelijk

Er zijn veel verschillende definities van Financieel Onafhankelijkheid. Voor iedereen betekend het namelijk iets anders. Voor mij betekend het (op dit moment):

Genoeg geld verdienen om in mijn levensonderhoud te voorzien, zonder daarvoor afhankelijk te zijn van een werkgever.

Dat is op dit moment mijn doel. Mijn huidige inkomen via mijn werkgever vervangen door inkomen via internet. En daarna verhogen natuurlijk.

Er zijn verschillende redenen waarom ik niet meer afhankelijk wil zijn van een werkgever. De belangrijkste is dat ik de vrijheid wil hebben om zelf te kunnen bepalen wanneer ik werk. Niet meer verplicht moeten werken op bepaalde tijden, uren missen als een van mijn kids ziek is, of hopen dat er iemand is die mijn dienst kan overnemen in noodgevallen. Je hoort het, hier zit een tikkeltje frustratie in….

 

Welke manieren ik precies ga uitwerken weet ik nog niet. Het stukje beleggen/investeren vind ik heel interessant, maar dat is op dit moment nog niet haalbaar, daar moet ik voor sparen. Ik denk dat ik ga beginnen met uitzoeken wat ik kan verkopen, en of ik ook diensten kan bieden die interessant zijn voor andere. Volg me, dan blijf je op de hoogte.

Verdien jij al geld online? Welke manier werkt voor jou het beste, wat zou ik echt eens moeten proberen?

 

Liefs Wendy

 

Aanbiedingen bij EuroClix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge