Wendy kookt en bakt: Pasta Chips

Pasta Chips

De for-you-page op mijn tiktok feed staat tegenwoordig vol met allerlei kookvideo’s en snelle snack tips. Vandaag probeerde ik voor het eerst een van die video gerechten zelf uit: de pasta chips

Hoe moet het

De filmpjes laten het heel simpel lijken. Een handjevol pasta (fussilli, vlinders, penne o.i.d.) frituren in hete olie. Eventjes laten uitlekken, en dan bestrooien met kaneelsuiker. En voor de lekker een nutella-dipje. Makkelijk genoeg zodat zelfs de grootste keukenkluns het moet kunnen maken.

Wendy in de keuken

Ik heb geen frituurpan, dus ik heb een laagje zonnebloemolie in een pan op het vuur gezet. Ik controleer of de olie warm genoeg is door er een klein stukje brood in te leggen. Als het stukje brood meteen  gaat bubbelen en sissen is de olie goed op temperatuur. En dan kan de pasta er in.

Fussilli of vlinderpasta ziet er natuurlijk heel leuk uit op een bord, maar ik had alleen penne in huis. Geen probleem, daar kan het ook mee.

pasta chips frituren

In de filmpjes wordt de pasta dan groter, je kan duidelijk zien dat ze gaar worden. Bij mij werden ze alleen maar bruin……. Ik heb ze denk ik ongeveer een minuutje in de olie gelaten, toen vond ik ze wel bruin genoeg.

Eindresultaat

De pastachips heb ik eventjes laten uitlekken op een keukenpapiertje, en vervolgens bestrooid met een mengsel van suiker en kaneel.

De “chips” werden bij mij echt heel erg bruin en crunchy. Misschien heb ik ze toch te lang in de olie laten liggen. Zonder de suiker en de choco-dip zijn ze gewoon niet lekker. Maar zelfs met die toevoegingen vielen ze niet echt in de smaak bij mijn jongens.

pasta chips

Ook interessant: Havermout-a-la-minuut

Na deze eerste ervaring had ik eigenlijk besloten om deze snack niet nog eens te maken. Maar tijdens het maken van deze blog, ging ik op zoek naar foto’s en ervaringen van anderen. Daarbij kwam ik een recept tegen, waarbij de pasta chips eerst gaar gekookt wordt, en daarna met wat kaas eroverheen in de oven gebakken. Dat klinkt als een betere manier om een lekkere snack te maken. Dus misschien komt er nog wel een ronde twee voor pasta chips!

Heb jij wel eens zoiets gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge