Uit met kinderen: Dagje Duinrell

Deze zomer doen wij een pretparktour: meer dan 10 pretparken en dierentuinen in 3 weken tijd. Eerder plaatste ik al een verslag over Drievliet, vandaag kun je lezen over ons bezoek aan Duinrell.

Duinrell

Duinrell is een attractiepark met camping in Wassenaar, zuid-holland. Al jarenlang hebben ze Rick de Kikker als mascotte. Deze komt overal in terug; van de vuilnisbakken en attracties tot reclamecampagnes. Je vind in Duinrell ook het tiki-bad, een van de grootste waterparken in de benelux. Het tiki-bad is deze zomer uitgebreid met een buitenbad.

De ingang

Al vanaf de parkeerplaats wordt je begroet door de beeltenis van Rick de Kikker. Het is duidelijk dat je in Duinrell bent.

Zoals eerder gezegd, is Duinrell een combinatie van pretpark en camping. Deze delen grotendeels de ingang, wat het nogal vreemd maakt. Vanaf de kassa moet je nog zeker 300 meter langs de camping lopen (letterlijk, de tenten zijn zichtbaar achter de bosjes) voordat je uberhaubt een attractie tegenkomt. Ik twijfelde echt even of we wel de goede kant op gingen, aangezien we ook nog eens langs een soort van campingwinkel/plaza gebouw kwamen.

Attracties

Het eerste gedeelte van het park bevat veel attracties voor jongere kinderen, zoals een verkeerstuin met skelters en een monorail. Ook vind je hier een soort dorpje van sprookjesfiguren.

Daarna kom je bij een grote speelplaats, met grote glijbanen en andere speeltuin toestellen. Op zich heel leuk, maar eigenlijk niet waarom we naar een attractiepark komen. Hier hebben we dus eigenlijk niet gespeeld deze dag. Toen we op dit punt van het park waren, waren we al meer dan een uur binnen. Ik begon me wel een beetje af te vragen waar nou toch de “echte” attracties waren….

Pas helemaal achterin het park kom je attracties tegen met een beetje meer actie. Er is een kikker achtbaan voor jonge kinderen, maar ook wat heftigere achtbanen voor wat meer actie. En natuurlijk ook de bekende Splash en de rodelbaan die er al járen zijn.

Ik vond dat er niet veel variatie in de attracties was. Vooral voor Bradley van 6 was er weinig te beleven. Hij was duidelijk te groot voor de peuter/kleuter dingen, maar wel te klein voor de grote snelle achtbanen. Kinderen tussen de 1 meter en 1 meter 20 vallen een beetje buiten de boot in Duinrell.

Wat me opviel waren de lange wachttijden voor de raarste dingen. Zo stonden we voor zowel de monorail als de botsbootjes bijna een uur in de rij, terwijl we bij een van de achtbanen eigenlijk zo door konden lopen. Erg druk was het niet in het park die dag.

 

Tiki-Bad

Het tikibad is het grootste waterpark van de benelux, en staat bekend om zijn vele waterglijbanen. Sinds dit seizoen is er ook een groot buitenbad, met nog meer glijbanen en een grote ligweide.  Ook voor het tiki-bad geld: voor kinderen onder de 1m20 is er niet veel te doen.

Het tiki-bad is tegen meerprijs te bezoeken tijdens een dagje duinrell. Ook zijn er speciale avond tickets waarmee je vanaf 4 uur naar binnen kan.

Wij hadden wel een duinrell ticket inclusief toegang tot tikibad, maar daar hebben we uiteindelijk geen gebruik van gemaakt.

kikker zwembad tikibad

Algemene indruk

Ik moet eerlijk zeggen dat Duinrell er niet zo goed afkomt naar mijn mening.

Allereerst was er de vreemde entree over de camping. Verder vielen de attracties eigenlijk enorm tegen, en waren er die rare lange wachttijden bij kinder dingen. Op één moment liep de medewerker zelfs zomaar weg bij zijn attractie, en vervolgens duurde het zeker vijf minuten voor er een andere medewerker kwam om verder te gaan. Vreemd.

Ook echt jammer was dat Bradley zo buiten de boot viel. Daardoor viel het park ook voor hem echt tegen.

Nog een puntje wat mij echt opviel, is dat het park niet zo goed onderhouden lijkt. Op sommige plekken staat het onkruid meters hoog, en ook aan sommige van de attracties kun je goed zien dat ze er al jaren staan. Dat doet naar mijn idee echt afbreuk aan de beleving en de sfeer.

Al met al ben ik niet zo positief over Duinrell. Ik zal er dus niet zo snel nog eens heengaan.

Maar dat is alleen mijn mening. Die hoef je niet voor waarheid aan te nemen. Lees ook eens wat andere bloggers er van vonden:

Ingrid deed een midweek duinrell

Ellen testte of Duinrell leuk is voor peuters

Tante Truus, en Micheal bezochten het vernieuwde TikiBad

En ook Miriam, Lisette en Marguerita schreven een verslag over het park

 

Meer lezen over onze pretparktour? Bekijk ook de verslagen over:

Drievliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge