Een dagje Plopsaland

Plopsaland

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, bestaat uit 8 parken. In Nederland is er het indoorpretpark Plopsa Indoor Coevorden. In België vind je het themapark Plopsaland De Panne met vlak daarnaast het thematische zwembad Plopsaqua, het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo in de Belgische Ardennen. Een tweede Plosaqua vind je bij het belgische plaatsje Hannuit.  Dan heb je in Duitsland  het Plopsa-park Holiday Park en in september 2018 is ook het eerste Plopsa-park geopend in Polen, onder de naam Majaland Kownaty.

De Plopsa-parken combineren de magie van de Studio 100-figuren met het plezier van vele topattracties in een unieke omgeving.

Studio 100

Overal in het park vind je thematisering van de programma’s en sterren van studio100. Van Maya de bij en Betsy Big tot aan FC de Kampioenen en K3. Vrijwel alle bekende namen hebben wel ergens in het park een eigen attractie of eetgelegenheid. Ook zijn er vele foto-momenten en meet-en-greets met de sterren en karakters.

En natuurlijk kom je de naamgever van het park, kabouter Plop,  ook overal tegen.

Attractie aanbod

Wij bezochtten Plopsaland in de Panne. Met een naam als plopsaland zou je verwachten dat het park zich heel erg richt op kleine kinderen. Dat is gedeeltelijk juist. Er is inderdaad bovengemiddeld veel attractieaanbod voor de kleintjes. In de meeste andere parken is er een klein hoekje, hier kom je door het hele park dingen tegen voor kinderen tussen de 90cm en 120cm. Botsautootjes, varende eendjes, mini-rollercoasters. Er is zeker voldoende aanbod.

Maar ook voor grotere kinderen en volwassenen is er genoeg. Zo is er de houten achtbaan Heidi, launchcoaster Anubis en de Nachtwachtflyer. En niet te vergeten The Ride to Happiness, de allereerste extreme spinning coaster in Europa.

Er zijn in mijn ogen weinig attractieparken waar het aanbod zó divers is.

Eten en drinken

Zoals in elk pretpark vind je hier vooral junkfood. Kraampjes met onder andere wafels, snoep, friet en broodjes braadworst staan verspreid door het park. Op enkele plekken vind je ook ander aanbod, zoals pasta, spareribs,  belegde broodjes of een Dunkin Donuts.

In het PlopsaHotel, of het Prinsessia kasteel kun je genieten van een uitgebreider lunch of diner.

En zoals in elk attractiepark betaal je de hoofdprijs voor je natje en je droogje. Een zakje chips of een klein frietje kost ongeveer 3 euro. Voor een flesje water of frisdrank ben je €5,- kwijt. Een menu (broodje&drinken of snack/friet/drinken) kost afhankelijk van je keuze tussen de 10 en 20 euro.

Hoeveel je kwijt bent in de grotere restaurants van het park weet ik niet, wij hebben daar zelf geen gebruik van gemaakt.

Extra activiteiten

Zoals ik al zei zijn er elke dag veel verschillende foto momenten en meet-en-greets met de studio100 karakters.

Verder zijn er gedurende het jaar nog veel thema-weekenden en extra activiteiten. K3 weekenden en optredens, dinosaurus themaweken, extra lange zomeravonden, lichtshows, halloweenavonden. Elke maand van het jaar is er wel iets te doen.

1x per jaar is er ook een speciale avond openstelling, exclusief voor abonnees. Tijdens deze avond worden de abonnees in de watten gelegd, met onder andere optredens, kadootjes en kortingen.

het bos van plop Plopsaland
het bos van plop

Praktische Informatie

Plopsaland de Panne ligt op ongeveer 275 km vanaf Utrecht, circa drie uur rijden.

Een standaard ticket voor bezoekers >1meter kost €43,50. Maar er zijn altijd wel kortingsacties te vinden waardoor je goedkoper uit bent. Bezoekers tussen de 85cm en 1m betalen €15,50 , kinderen onder de 85 cm zijn gratis.

Overnachten kan je in het PlopsaHotel, of het nabij gelegen PlopsaVillage. Of je zoekt zelf een hotel/huisje/camping in de omgeving.

Een parkeerticket kost €12,50 per dag.

En eventjes iets om op te letten: koop je in het park een flesje drinken, dan wordt er €0,50 statiegeld gerekend. Het loont dus zeker de moeite om je lege flesjes weer in te leveren. Dit kan op heel veel plekken in het park. (soms wordt er wel naar je aankoopbonnetje gevraagd, bewaar die dus)

 

Ben jij al eens in Plopsaland de Panne of een ander Plopsapark geweest? Wat vind je er van?

Ook interessant: Dagje uit met kinderen – Julianatoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge