Geproefd: Cola met smaak van de Jumbo

Cola met smaak

Ik kom vrijwel nooit bij de Jumbo, maar gisteren toevallig wel. Toen kwam ik deze vrolijke blikje cola tegen, in allerlei rare smaken. Omdat ze ook nog in de aanbieding bleken te zijn, heb ik drie smaken meegenomen voor een smaaktest.

cola met smaak

Ik koos voor de smaken Marshmallow, Cinnamon en Strawberry Cream. Verder heb je nog Cherry, Coconut, Vanilla en Coffee.

Cola Strawberry Cream

Ik was heel nieuwsgierig naar deze smaak, het lijkt mij de lekkerste van de drie. Bij het openmaken van het blikje ruik je heel sterk de strawberry cream geur. Heel zoet, en heel lekker.  Maar de cola smaakt totaal niet zoals het ruikt. Op zich logisch, want het is cola en geen aardbei-drink. Maar door het grote verschil tussen geur en smaak is het eigenlijk niet zo lekker. Jammer, ik had er meer van verwacht.

Mijn zoontje van 9 heeft me geholpen met testen. Hij vond deze cola niet lekker. De eerste paar slokken is lekker, maar zodra de zoete geur verdwijnt, is de cola best bitter.

Cola Marshmallow

cola marshmallow

Een cola die naar spekkies smaakt, dat klinkt ook heel veelbelovend. Bij het openen van het blikje ruikt je een zoete geur. Ik vind het niet echt herkenbaar als marshmallow / spekkies.

Ook qua smaak is het niet echt marshmallow. Het is een kleine beetje zoet, maar niet echt herkenbaar. Wij vonden het eigenlijk meer smaken naar cola cherry. Ook lekker, maar niet wat we er van hadden verwacht.

Cola Cinnamon

Deze smaak koos ik omdat het me een bijzondere smaak leek. Niet zo zoet als de anderen,  lekker apart. Later bedacht ik me dat kaneel sowieso een ingrediënt is van cola, en het dus waarschijnlijk niet zo heel apart zou zijn.

En daar had ik gelijk in. Bij het openmaken van het blikje ruik je niet echt iets bijzonders. Geen overheersende kaneelgeur, maar normale cola.

Ook qua smaak is het eerlijk gezegd gewoon cola. Mijn andere zoon kwam ook even proeven, en wij vinden deze smaak dus alledrie “gewoon cola”.

Ook interessant: Zelf kruidenboter maken

Oordeel en Info

Onze mening over de cola met smaakjes van de Jumbo:

De vrolijke blikjes zien er heel leuk uit. De smaken klinken ook heel lekker en apart. Maar de smaak valt ons heel erg tegen.  Een ervan vonden we echt niet lekker, de andere waren niets bijzonders.  Jammer. Wij zouden dit waarschijnlijk niet nogmaals kopen.

Wil je de cola met smaak zelf proberen? De verschillende smaken zijn te koop in blikjes van 330ml, de meesten zijn zero sugar. Verkrijgbaar bij Jumbo voor €0,53 per blikje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge