Halloween Nights in Toverland

Halloween Nights in Toverland

Nog een allerlaatste keer griezelen op de Halloween Nights van Toverland. Het Halloween seizoen is eigenlijk al voorbij, maar wij hadden op 6 november nog een griezelig leuk dagje uit.

toverland entree

Halloween Days

Net als in Plopsaland, is er ook in Toverland een dagprogramma en een avondprogramma, waarbij het dagprogramma heel erg kindvriendelijk is.

Vanaf 12 uur waren en gezellig griezelige activiteiten. Er was een kindvriendelijk spookhuis, een pompoenboerderij en een betoverd doolhof. Ook waren en spookachtige shows en optredens met de toverland mascottes Toos en Morrel.

Verder waren er door het hele park halloween decoraties, zoals skeletten en pompoenen. De pompoenen waren niet zomaar neergezet, maar er waren heuse kunstwerken van gemaakt.

toverlad phoenix

Halloween Nights

Scare Zones

’s Avonds om 5 uur, als het donker wordt, komen de echte griezels tot leven. Het begint met de crazy clowns in Cirque, waar je dit jaar zelf door een echte kermisattractie heen ging.

Om 7 uur gingen de andere scare zones open. In de gebieden van Morgana’s Frozen Nights, Fiesta de los Muertos, Shadow of the Sea en Destroy proberen allerlei soorten griezels je de stuipen op het lijf te jagen.

Deze gebieden waren op het hoofdpad, en vrij toegankelijk voor iedereen. Je “moest” er eigenlijk wel doorheen als je bij attracties wilde komen. Daarom kon je zoals elk jaar weer een “toverlampje” kopen bij winkels en standjes. Vooral bedoeld voor kleinere kinderen, houdt dit lichtgevende toverstafje de griezels in de scare zones op afstand.

Haunted Experiences

Naast deze vijf vrij toegankelijke scare zones, waren er ook nog vijf afgesloten Haunted Experiences, waar de griezels nóg een stukje griezeliger waren. Wat denk je bijvoorbeeld van zombie poppen in The Dollhouse , of een landhuis vol zwarte magie (Maison de la Magie). Mij niet gezien!

Voor deze vijf afgesloten zones moest je apart een kaartje kopen en een tijdslot reserveren. Op deze manier hoefde je vaak maar een kwartiertje te wachten bij de experience. Naar mijn idee een veel beter systeem dan de vrije inloop in Plopsaland, waar de wachttijd opliep tot anderhalf uur.

toverland pompoen

Zijn de halloween days en nights geschikt voor kinderen?

Zoals ik eerder al aangaf, zijn de activiteiten overdag voor kinderen, en is de avond gericht op jongeren en volwassenen.

Mijn zoons zijn 8 en 10. Hoewel ik hen persoonlijk wel een beetje te oud vind voor de Toos en Morrel shows, vonden ze het zelf nog heel leuk. Ze deden actief mee, en waren echt wel geinteresseerd. De Halloween Days zijn dus zeker leuk voor kinderen t/m 10 jaar.

Bij alle Halloween Night griezel zones en experiences staat een adviesleeftijd vanaf 12 jaar. Maar het park geeft zelf aan dat er niet op leeftijd gecontroleerd wordt, en dat je vooral moet kijken naar wat je zelf (en je kind) aankan.

Twee jaar geleden had mijn jongste (toen 6) de tijd van zn leven in de scare zones, en hij had het lampje om de griezels op afstand te houden niet eens nodig.  Dit jaar ging mijn oudste (10j) voor het eerst in een afgesloten Haunted Experience.  Hij vond het leuk en eng, maar het was zeker niet té eng. Hij kwam er niet doodsbang uit, en heeft er verder ook geen nachtmerries ofzo van gehad.

Ik heb ouders met hun baby’s langs de griezels zien lopen, en ik heb volwassenen met het lampje gillend weg zien rennen. Er is niet echt een leeftijd aan te hangen, en echt een kwestie van wat je zelf aankan en leuk vind.

Toverland Halloween Nights

Wil je ook naar Toverland?

6 November was de laatste halloween avond van dit seizoen, en dit was ook meteen het laatste weekend dat het hele park open was dit jaar. Tijdens de Magische Winterweken is nog gedeelte van het park te bezoeken, maar pas in april 2022 is het hele park weer open.

En uiteraard zullen er pas in oktober 2022 weer nieuwe Halloween avonden zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge