Hoe houd je een dagje pretpark betaalbaar

Naar het pretpark

Een dagje naar een pretpark met je gezin. De kosten kunnen aardig oplopen. Toegangskaartjes, parkeerkosten, reiskosten en natuurlijk ook nog eten en drinken op zo’n dag. Zoals je hebt kunnen lezen heb ik deze zomer aardig wat parken bezocht. Hoe zorg ik ervoor dat de kosten niet de pan uit rijzen?

korting pretpark

Korting op de entree

 

De grootste kostenpost is natuurlijk de toegangskaartjes. Ik betaal tegenwoordig nog zelden de volle prijs als ik ergens heen ga. Het internet staat vol met sites met aanbiedingen en kortingen. Ook zijn er regelmatig spaaracties bij verschillende supermarkten. Ik geniet er van om te zoeken naar de beste deals. Enkele van mijn favorieten:

  1. AH 2e kaartje gratis : met gespaarde zegels van de albert heijn krijg je het tweede kaartje gratis voor heel veel verschillende uitstapjes. Ook dingen om zonder je kinderen te doen.
  2. AH Efteling actie : met gespaarde zegels van de albert heijn kun je €10 korting per persoon krijgen voor de efteling. Voor de efteling zijn er niet vaak kortingen of acties, dit is tot nu de hoogste korting die ik heb kunnen vinden voor dit park
  3. de AD webwinkel: voordelige kaartjes voor verschillende uitstapjes. Regelmatig staan hier nieuwe aanbiedingen op.
  4. Ticketveiling en vakantieveiling:  Deze sites zijn bij de meeste mensen inmiddels wel bekend. Je kunt er niet meer zulke goede deals scoren als vroeger, maar met een beetje geluk toch wel kortingen tot 40%.
  5. Spydeals: een site die allerlei soorten aanbiedingen in de gaten houd. Er komen veel spullen voorbij, en af en toe ook een hele goede aanbieding voor een dagje uit.

korting website zoeken

Kleinere pretparken

De grote sites richting zich vaak op de grote, bekende pretparken. Maar er zijn ook genoeg regionaal bekende parken die net zo leuk zijn, en een lagere toegangsprijs hebben. Hier in de buurt hebben we bijvoorbeeld Avonturenboerderij Molenwaard. En ook hiervoor kun je Kaartjes met Korting krijgen!

Eten en Drinken in een pretpark

In elke pretpark zijn er aardig wat mogelijkheden om wat te eten en drinken te halen. En de prijzen zijn vaak ook aardig hoog. Een flesje drinken kost meestal rond de drie euro, en een snackbar menuutje zit tussen de 7,50 en 10 euro. Kan snel oplopen als je met een gezin moet eten.

Ik ben niet zo’n persoon die met een bolderkar vol spullen een pretpark rondloopt, maar toch neem ik wel een kleine rugzak mee met wat dingetjes. Altijd twee of drie flesjes drinken, wat snoep en broodjes of tussendoortjes.

Voor de grote maaltijden op de dag, lunch en avondeten, halen we toch vaak iets in het park. Een lekker vers patatje bijvoorbeeld, of een broodje knakworst of iets dergelijks. Dat is toch echt lekkerder dan lunchen met een platgeduwd klef broodje wat al een aantal uur in de tas heeft gezeten.

Door meegebracht eten en gekocht eten af te wisselen gedurende de dag, heb ik altijd wat lekkers bij de hand en houd ik de kosten binnen de perken. Dit is mijn manier, hoe ga jij om met eten en drinken in een pretpark?

geld besparen pretpark

Werk met een budget

Er zijn in een pretpark nog veel andere momenten waarop het geld uit je zak getrokken wordt. Denk bijvoorbeeld aan betaalde spellen, actiefoto’s en souvenirwinkeltjes.

Werk voor deze dingen met een budget. Bedenk vóór je bezoek aan het park hoeveel je aan deze extra dingen kan en wil uitgeven. En bespreek dit zeker ook met je kinderen, zodat die ook weten waar ze aan toe zijn. Dit voorkomt gezeur en hoge onverwachte uitgaven.

met korting naar het pretpark

Hoe houd jij de kosten voor een dagje pretpark binnen de perken?

 

Ook interessant: Uit met kinderen: Dagje Drievliet

2 Comments

  1. Ja , hoor. Er is een Dinopark in Wedde. Landgoed Tenaxx, waar de entree 10,95 (3 jaar en ouder) is, inclusief onbeperkt frietjes , snacks , pannenkoeken en ranja.
    Dat scheelt weer in de portemonnee.

  2. Zo’n kaartje inclusief eten is altijd wel een goedkope optie inderdaad. Het Dinopark zelf kende ik nog niet, maar mijn dino-fan-jongens zullen het vast leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge